Automaatbak spoelen (Powerflush)

 naamloos

Automaatbak spoelen?

Wij werken met de Powerflush. De PowerFlush methode maakt het mogelijk om op een geavanceerde en innovatieve manier automatische transmissies te spoelen, te reinigen en volledig te voorzien van verse vloeistof. Dit alles gebeurt zeer effectief bij minimale inspanning en zonder knoeien. Door het aansluiten van van het spoelapparaat circuleert de olie door de transmissie en de spoeler. hierdoor kunnen wij veilig met draaiende motor de automaat spoelen, reinigen en verversen.

Spoelen gebeurt op een effectieve manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij draaiende motor.

Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem gereinigd. De PowerFlush spoeler bevat twee gescheiden en doorzichtige oliereservoirs, één voor de vuile olie en één voor de verse olie. Hierdoor kunnnen wij goed zien wat er aan vuil vrij komt.

Na het spoelen wordt het oliecircuit van de transmissie volledig leeggepompt, inclusief koppelomvormer, oliekoeler en alle leidingen en opgevangen in het vuile oliereservoir. Vervolgens wordt exact de juiste hoeveelheid verse ATF via het verse oliereservoir teruggepompt in het systeem. Bij ‘verversen’ op de ouderwetse manier wordt slechts 40 tot 50% van de oude ATF vervangen door nieuwe ATF vloeistof. Bijkomend gevaar van deze ouderwetse methode, is het verergeren van de klachten omdat vuil wordt losgeweekt door de nieuwe ATF en niet uit het systeem wordt gehaald.

Met behulp van de PowerFlush methode wordt in minder tijd en met minder geknoei het volledige systeem gereinigd en ververst en het maximaal haalbare resultaat bereikt. In bijna alle gevallen verdwijnen de klachten als sneeuw voor de zon en worden dure reparaties en of revisies voorkomen.

Voordelen automaatbak spoelen

 • Effectieve reiniging van het volledige oliecircuit van de automatische transmissie. Inclusief oliekoeler, koppelom- vormer, kleppen en oliekanaaltjes van het schakelbrein en olieleidingen.
 • Het volledige oliecircuit wordt voorzien van verse ATF
 • De ATF-olie word volledig ververst.
 • Geen vermenging van oude en verse ATF
 • Transparant reinigingsproces waarbij de hoeveelheid vrijgekomen vuil zichtbaar is.
 • Het oliecircuit wordt gelijkmatig en volledig vrij van lucht gevult
 • Gevuld met een hoogwaardige synthetische longlife ATF met de juiste specificaties zoals voorgeschreven door de fabrikant.
 • Nieuwe ATF zorgt voor betere smering en dus minder slijtage
 • Nieuwe ATF beperkt overmatig slippen waardoor minder warmteontwikkeling ontstaat met als resultaat een beter schakelgedrag en een lager brandstofverbruik
 • Door de ingebouwde oliekoeler (optioneel), kan de verse ATF op elke gewenste olietemperatuur gebracht worden zodat het systeem gevuld en gepeild kan worden volgens de opgegeven vul- en peilvoorschriften van de autofabrikant
 • Geschikt voor alle automaatbakken, ook voor CVT’s en DCT’s